Goodbye party - June 8th

An Exchange student returning home; Feelings, thoughts & future plans

“Har det været en fed oplevelse?”  “hvordan var det?”   “Hvordan er det at være hjemme?”  “Hvad er det bedste og det værste ved hele året”   “Hvad skal du så nu?” osv… er de spørgsmål jeg har hørt i den sidste uge nu siden jeg satte mine ben på dansk jord igen. Egentlig har jeg intet imod dem, og jeg ved egentlig også hvad jeg skal svare, har en hel masse af dem faktisk, men alligevel har jeg ingen svar.

Har ikke rigtig nogle svar på hvordan det er at være hjemme igen, for jeg er stadig ved at falde til igen, og man skulle jo tro at det liv jeg har boet i ville være det letteste at falde tilbage i, men NEJ, det kan man ikke sige. Det er helt sikkert forskelligt fra udvekslingselev til udvekslingselev, men jeg er bare en person der helt sikkert er født i det forkerte land, jeg elsker Danmark mere end noget andet og det vil altid være mit hjem, men jeg høre bare personligheds mæssigt ikke til her, jeg er en person der gerne vil ud og opleve verden, og jeg har forelsket mig i USA, mit år i Texas har givet mig så meget, og hvad jeg har oplevet 9 måneder som udvekslingselev i Texas,usa. Har jeg jo aldrig oplevet i det 10 år i folkeskolen. Derover var det med et smil på læben jeg stod op og tog i skole, og husker ikke en dag jeg ikke havde lyst til at tage afsted, udover at jeg skulle tideligt op var det fantastisk. Hvorimod her hjemme skulle jeg tvinge mig selv ud af sengen hver evig eneste dag, selveste undervisningen var ikke så slem, men det var menneskerne jeg var omgivet med, jeg har dog stadig kontakt til dem idag, nogle mere end andre, men jeg passede helt sikkert ikke ind der som jeg gjorde “over there” Og min mor nævnte her i aftes at hun har ikke set mig gladere, som jeg var der over.

Det er siden jeg er kommet hjem jeg kan se at jeg har rykket mig en hel del siden den da jeg tog afsted, jeg kunne sagtens mærke det deriver også, men man mærker det mere når man står hjemme i det der engang var vante omgivelser, som nu virker helt nye og på samme tid helt normale.

Let’s talk about jet lag.. oh my, da jeg ankom til Texas var jet lag ikke noget der ramte mig, så meget, men at vende hjem har det ramt på så hårdt, vi er jo 7 timer foran her i Danmark, så min krop er hele tiden 7 timer bagud. Jeg ved jeg kun har været hjemme en uge og jeg vænner mig til det snart. Nu er jeg endelig begyndt at sove og vågne op i dansk tidszone, dog er min krop altså stadig på Texas tid, så når jeg vågner dansk tid kl 10 eller 11 er den midt om natten i Texas, og jeg vil egentlig bare sove, og det samme om natten her, nu er jeg dog træt når jeg står på efter dansk tid, men jeg kan også mære på min krop at det virker helt helt forkert. Også gør det jo heller ikke det hele bedre at jeg også vil være i kontakt med min værtsfamilie, venner og kæreste derover og det er så meget nemmere når det er nat her, vedr dem og hvad de laver. Også giver jeg tit bare efter, og bliver oppe til like 6 for at snakke med dem. Hvilket jeg helt 100 kan mære at jeg ikke holder til i længden.

I sidste ende er det fantastisk at være hjemme i det der engang var og stadig er vante omgivelser, men samtidig savner man også alt det som var vante omgivelser for en de sidste 9 måneder. Hvordan falder man lige til og pakker det der var ens liv i 9 måneder ud i det der egentlig har været ens liv siden fødsel?
Vil sige at hvis man ikke selv har været udvekslings elev eller noget lignende vil man ikke kunne sætte sig ind i situationen og følelserne omkring det hele.

Skærmbillede 2014-06-29 kl. 17.53.51

“THE FUTURE”

Whut? jeg er jo kun 17.. 3 måneder fra 18, og jeg skal nu til at tænke på fremtiden? Skræmmende tanke. Og dog føler jeg mig mere klar end nogensinde til at skulle stå på egne ben for alvor, træffe mine egne vigtige livs beslutninger som vil have betydninger for hvordan min fremtid vil komme til at se ud.
Spurgte du mig for et år siden, ville mit svar have været et simpelt “Det har jeg ingen ide om” MEN, i dag kan jeg give dig en hel historie og forklaring om hvad jeg vil lave de næste par år, nogle af tingene vil med tiden ændre sig som tiden ændre sig.
Og bloggen er helt sikkert i billedet et godt stykke ud i fremtiden. Håber i vil følge med.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodbye party - June 8th